koor Four Winds

You are here: Home > Over Four Winds > Muzikale leiding

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
SponsorKliks, gratis sponsoren!

Bekijk ook eens onze Youtube PaginaMuzikale leiding

Mijn naam is Ingrid Sijm en ik ben er trots op mijzelf te mogen voorstellen als dirigent van Four Winds. Sinds 2009 sta ik met veel plezier voor dit koor waarvan de leden uit de vier windstreken rond Oostwoud komen.

Het is fantastiIngrid.jpgsch te mogen werken met deze groep enthousiaste zangers en zangeressen. Een serieus en betrouwbaar bestuur en een zeer gemotiveerd activiteiten team zorgt voor een fijne werksfeer.

Ik ben in 1995 begonnen aan het Conservatorium van Alkmaar met het hoofdvak schoolmuziek. Met deze opleiding wordt je opgeleid tot algemeen muziekdocent. Eén van de vakken die bij deze opleiding voorbij kwam was dirigeren. Ik vond dat toen meteen al leuk. Daarnaast zong ik in het koor dat gedirigeerd werd door de studenten die koordiriectie als hoofdvak hadden gekozen om zo ervaring op te doen. Sinds 2000 ben ik afgestudeerd schoolmusicus.

Na het concert ter ere van het 5 jarig bestaan van Four winds gezien te hebben, besloot ik lid te worden. Ik heb vele jaren met plezier gezongen bij het koor. In 2008 werd ik door de toenmalige voorzitter gevraagd om 6 maanden voor het koor te gaan staan. Er was een vaste dirigent gevonden, maar die kon pas over 6 maanden beginnen. Dit was voor mij de eerste keer dat ik voor een koor stond en het was een hele uitdaging. Het werd een groot succes, bekroond met een prachtig sprookjesconcert in samenwerking met Sprookjeswonderland en harmonieorkest KSM uit Enkhuizen. In 2008 werd ik dirigent van popkoor R17 te Grootebroek en in 2009 nam ik definitief het stokje over bij Four Winds. Ik ben inmiddels geen dirigent meer van R17, maar ik hoop nog jaren door te gaan met Four Winds.

Ik denk met heel veel plezier terug aan mijn hoogtepunt met Four Winds tot nog toe; I love rock n roll in schouwburg het Park te Hoorn. Wat een fantastische show. Zang, dans, band en figuranten zorgden samen voor een avondvullend programma dat het publiek terug bracht naar de jaren 50 met zijn vetkuiven, jukebox en petticoats.

Naast het dirigeren sta ik drie dagen per week voor de klas. Ik geef sinds 2000 muziekles op het Da Vinci college te Purmerend aan klas 1 tot en met 6 van het havo/vwo. Wat is het fantastisch om met pubers en muziek te mogen werken.

Mijn doel bij mijn werk als muziekdocent en dirigent is om mensen een beter gevoel te geven over zichzelf. Muziek brengt ontspanning en plezier en is goed voor je sociale contacten. Daarnaast geeft het een ontzettend goed gevoel om samen op te treden en te merken dat het publiek enthousiast is. Het applaus na een optreden is als een warme douche waar je nog weken of zelfs maanden met een glimlach en een goed gevoel aan terugdenkt.

 

Submenu

« prev top next »

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login