Skip to main content

Informatie

Het koor repeteert iedere maandag van 19.45-21.45 uur in de Thomaskerk aan het Oosteinde in Oostwoud. Eén van de oudste kerken in West-Friesland, met een werkelijk ongekende akoestiek, zelden kom je zoiets moois tegen.

Tijdens de repetities worden niet alleen de nieuwe nummers ingestudeerd, maar ook ons oude repertoire wordt regelmatig doorgezongen. Bovendien wordt bij de muzieknummers die hiervoor zijn uitgezocht ook de choreografie gerepeteerd. Onze pianist Tjesse Hoebe heeft besloten te stoppen bij Four Winds vanwege  andere werkzaamheden. Dat vinden we heel jammer, maar we zijn ontzettend blij met onze nieuwe pianist: Danny Molenaar, die vanaf 1 december 2023 met ons gaat repeteren. 

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over Koor Four Winds? Kijk hieronder of het antwoord op uw vraag er tussen staat.

Het lidmaatschap kost nu €51,00 per kwartaal, maar wordt met ingang van 1 januari 2024  €61,- per kwartaal. De contributie wordt achteraf in de maanden april, juli, oktober en januari via automatische incasso geïnd.  

Je kunt mailen naar: bestuur.fourwinds@gmail.com 

Je kunt 4 repetities meezingen om te kijken of het koor en het repertoire bij je passen. Je krijgt een muziekmap met de benodigde nummers. Daar zijn geen kosten aan verbonden. De dirigente doet wel een stemtest (individueel) om te horen bij elke stemgroep je het beste mee kunt zingen.. Ben je zo enthousiast dat je wilt blijven dan krijg je een  officieel aanmeldformulier bij de laatste repetitie. De muziekmap blijft eigendom van Four Winds, maar kun je na inschrijving mee naar huis nemen.  

Je mag 4 x meezingen bij Four Winds om te kijken of koor en repertoire bij je passen.

Je hoeft geen koorervaring te hebben om mee te kunnen zingen. Muzikaal gevoel en plezier in zingen zijn natuurlijk wel belangrijk.

Muzikale leiding

Mijn naam is Ingrid Sijm en ik ben er trots op mijzelf te mogen voorstellen als dirigent van Four Winds. Sinds 2009 sta ik met veel plezier voor dit koor waarvan de leden uit de vier windstreken rond Oostwoud komen.

Het is fantastisch te mogen werken met deze groep enthousiaste zangers en zangeressen. Een serieus en betrouwbaar bestuur en een zeer gemotiveerd activiteiten team zorgt voor een fijne werksfeer.

Ik ben in 1995 begonnen aan het Conservatorium van Alkmaar met het hoofdvak schoolmuziek. Met deze opleiding wordt je opgeleid tot algemeen muziekdocent. Eén van de vakken die bij deze opleiding voorbij kwam was dirigeren. Ik vond dat toen meteen al leuk.

Daarnaast zong ik in het koor dat gedirigeerd werd door de studenten die koordirectie als hoofdvak hadden gekozen om zo ervaring op te doen. Sinds 2000 ben ik afgestudeerd schoolmusicus.